Haagse stadskarpers in Vis TV afl.5 (herhaling)

17315
17 jun 2016

Komende zondag struinen Ed en Marco in Vis TV-herhaling met hun lichte penhengels hartje Den Haag af naar karper. Want zoals veel wateren binnen de bebouwde kom, beschikt ook het water in de Hofstad over een uitstekend karperbestand.

Licht bepakt en mobiel vist het duo in deze vijfde aflevering van Vis TV Stad & Land de Haagse waterkant af.

-> Bekijk hier de hele vijfde uitzending gratis online terug.

-> Bekijk hier Vis TV After met meer tekst en uitleg van Ed Stoop


Bekijk hier de promo:
Het struinend karpervissen raakte met de opkomst van de boilievisserij wat uit de picture. Gelukkig wordt deze visserij tegenwoordig weer massaal herontdekt, niet in de laatste plaats door jeugdige karpervissers. Terecht, want karpervissen kan juist heel simpel zijn. Met slechts een penhengel, schepnet, onthaakmat, wat maïs uit blik en een zak hondenbrokken is het een leuke, spannende, goedkope én effectieve manier om op Cyprinus carpio te vissen.

Struinen leent zich prima voor dat ene uurtje na school of werk – gewoon in de sloot om de hoek. Ed kiest op deze zomerse dag voor het pennetje, waar Marco de karpers met drijvend aas naar het oppervlak probeert te krijgen.


Hondenbrokken

Met de visrijke Hofvijver bij het Binnenhof – waar helaas niet mag worden gevist – als vertrekpunt, begint het duo hun zoektocht door de stad. Aangekomen bij een mooie plantsoenvijver, worden al gauw de eerste voerplekjes gemaakt. Ed doet dat op de bodem, met een attractief mengsel van maïs, hennep en pellets.

Om de vis even verderop naar de hoogste waterlaag te lokken, strooit Marco met drijvende hondenbrokken. Het vissen met drijvend aas is immers super visueel en daarmee misschien wel de meest spannende en sensationele manier om een karper te vangen.


Pal naast het Kyocera Stadion van ADO Den Haag beproeven Ed en Marco hun geluk

ADO Den Haag

Al snel ziet Marco enkele karperbekjes naar de gevoerde hondenbrokjes happen en is de spanning om te snijden. Het vangen van deze vissen blijkt echter geen sinecure. Marco’s eerste aanbeet resulteert in een jammerlijke misser. Daarom stelt Ed – die als geboren en getogen Hagenees een thuiswedstrijd speelt – even later voor om te verkassen naar het Kyocera voetbalstadion van ADO Den Haag. Rondom dit stadion liggen namelijk hele mooi sloten en vijvers vol met karper. Direct na aankomst zien Ed en Marco hier bovendien al een paar vissen zonnebaden. Of het de heren ditmaal wel lukt om een paar karpers te vangen, zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL 7.


Vis TV Next

In Vis TV Next reist presentator Ties Ittmann deze keer af naar Friesland. Daar bezoekt hij Peter de Vries (18) voor een masterclass vissen met de bellyboat. Al flipperend dobberen de jongens over het Prinses Margrietkanaal bij Gerkesklooster, op zoek naar een paar baarzen of snoekbaarzen. Dat het bellyboaten veel meer is dan allen het vissen vanuit een rubberen opblaasband en waarom je hiermee een streepje voor hebt ten opzichte van de kantvisser, zie je in de uitzending van zondag.


In Vis TV Next dit keer een masterclass bellyboaten met Peter de Vries

Herhaling en Vis TV After

Aflevering 5 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit nieuwe seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen. Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.


De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide