Eerste weekend EVEZET Nationale Topcompetitie Feeder vervist

5510
24 apr 2017

Het eerste weekend van de EVEZET Nationale Topcompetitie Feeder is gevist. Het Amsterdam-Rijn kanaal bij Tiel vormde het decor en dit bleek een goed water voor een netje vol vis. Met ruim 15 kilo vis over twee dagen voert Jan-Willem Plekkenpol het tussenklassement aan. Hij viste als enige tweemaal een vakwinst.

Het was een koud visweekend. Maar dit voorkwam niet dat er aardig voorn werd gevangen. Op de tweede wedstrijddag ving Arjan Klop - normaliter vaste stok-visser, maar dit jaar voor het eerst deelnemend aan de feedercompetitie - bij zijn eerste inworp al een mooie vis (zie foto). Klop staat in het tussenklassement keurig 8e.Podiumplekken

In de top van het klassement is het stuivertje wisselen. John Vallenduuk ging er op dag 1 met de winst vandoor, terwijl Jan-Willem Plekkenpol dag 2 naar zich toetrok. Op plaats drie in het tussenklassement is Ramon Ansing terug te vinden. De regerend kampioen én Sportman van het Jaar heeft drie wedstrijdpunten verzameld. Het belooft dus nog een spannend vervolg van de competitie te worden.


Jongste deelnemer

Dit jaar heeft Sportvisserij Nederland Tim Frederiks dispensatie verleend om deel te nemen. Met zijn 13 jaar is hij eigenlijk te jong, maar door zijn enorme motivatie hebben we hem toch toegelaten. Hij deed het verdienstelijk dit eerste weekend tussen de grote mannen. Helaas telde deze winde niet, anders had hij wellicht nog hoger gestaan dan de middenmoot.Vervolg

Op 8 en 9 juli wordt de competitie vervolgd aan het Noord-Hollandskanaal tussen Spijkerboor en Molen Neck. De uiteindelijke prijsuitreiking zal worden gehouden op het Sportvisserij Nederland Topsportgala te Papendal. Ook wordt hier de ploeg die wereldkampioen is geworden in Spanje gehuldigd.


Klik hier voor de daguitslag van wedstrijd 1

Klik hier voor de daguitslag van wedstrijd 2

Klik hier voor de tussenstand na 2 wedstrijdenEr zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.