Vlaamse vissers krijgen les over kwaliteit vis

3275
07 feb 2008

De Stichting Duurzame Visserij Ontwikkeling (SDVO) nodigt de komende zeven maanden in totaal 450 Vlaamse vissers uit voor een cursus over de kwaliteit van vis.

Het project 'Vis Kwaliteit Integratie in de Visserij' wordt gefinancierd met Vlaams en Europees geld en moet de vissers de voordelen van de Kwaliteit Index Methode (KIM) bijbrengen. Betere prijzen Het doel van het project is dat de kwaliteitsklassering leidt tot betere prijzen voor de vis.

De Zeebrugse visveiling coördineert de actie. "Het project is een opvolger van de actie dagverse vis die we met een aantal topchefs lanceerden om vis onder de aandacht te brengen", zegt Ivan Victor, voorzitter van SDVO. "Het project bouwt ook verder op de ontwikkeling van de KIM-methode en de opleiding die de keurmeesters in de visveilingen genoten." Alle vissers worden aangeschreven voor een driedaagse betaalde cursus. Ze nemen deel op vrijwillige basis. Bron: demorgen.be

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide