WNF sluit vispact met Albert Heijn

5636
01 okt 2007

(Novum) - Het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaat nauwer samenwerken met supermarktketen Albert Heijn. Ze willen samen duurzame visserij bevorderen.

Een woordvoerder van de grootgrutter wil vrijdag nog niet zeggen welke gevolgen de samenwerking op het gebied van vis heeft voor het assortiment. "Zondag vertellen we meer." Sinds februari proberen de twee de aardbeienteelt in Zuid-Spanje al te 'verduurzamen'. De ondertekening vindt zondag plaats bij de Stopera in Amsterdam.

Vis zonder kwaliteitslabel wordt steeds vaker uit de schappen geweerd. foto Frouwkje Bijlstra/ GPD

De WNF-campagne 'Kies voor een levende zee' gaat daar zondag van start. Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit Gerda Verburg (CDA) is bij de ondertekening aanwezig. Zij krijgt de nieuwe VISwijzer overhandigd, waarin staat welke vissen verantwoord kunnen worden geconsumeerd. Ook voorzitter van het Verbond Nederlandse Visdetailhandel Peter van de Laar en AH-directievoorzitter Dick Boer geven acte de présence.

Mogelijk wordt de ernstig bedreigde kabeljauw uit de schappen gehaald. Kabeljauw uit de Noordzee is al een tijd niet meer te koop in Britse supermarkten. In maart meldden Super de Boer en Albert Heijn al alleen nog 'eerlijke' vis te willen verkopen.

Download hier de nieuwe Viswijzer!
Bron: skoeps.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.