Karpervissen - mobiel boilievissen 2.0

17 jul 2014

Wie dacht dat struinend vissen alleen met een pennetje of drijvend broodkorstje kan, moet vooral even blijven lezen. Want hoewel je bij het woord ‘boilie’ toch als eerste denkt aan tenten, stretchers, rodpods en jezelf ingraven op één stek, kan er natuurlijk ook met een vastloodhengel worden gestruind. Ron Bouman (26) uit Lelystad doet niets liever. Hét Visblad ging een dagje met hem op pad. “Springende vis betekent hierop anticiperen.”

Het zijn vooral de grote plassen waar Bouman het mobiele boilievissen toepast. Soms door er gewoon – net als bij penvissers – met slechts één hengel en twee steuntjes op uit te trekken. Maar soms ook na een nachtje in de bivy. Al geldt voor beide gevallen wel dat een ochtendmens zijn dan wel een pré is. “In de vroege ochtend wordt de karper je vaak op een presenteerblad aangereikt”, meent Ron. ’s Ochtends vroeg trekt de vis op de middelgrote en grote plassen namelijk van de ene (nacht)zone naar de andere (ochtend)zone. En onderweg daar naartoe verraden ze zich vaak door als ware dolfijnen aan het wateroppervlak te tuimelen. In dat geval zijn ze niet alleen goed te lokaliseren, maar vaak ook goed te vangen. Anticiperen is dan wel het motto. En juist met één hengel en weinig materiaal ben je daar snel toe in staat. Het levert zoveel extra vis op, dat je eigenlijk niet meer van het woord bonusvis kunt spreken.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide