Witvissen: op jacht naar zeelt

12 apr 2016

Met de komst van de eerste mooie lentedagen, ontwaakt de zeelt uit zijn winterslaap. Het vroege voorjaar is dan ook de periode bij uitstek om Tinca tinca te bevissen: de vissen hebben trek na een lange periode van inactiviteit en van weelderige plantengroei heb je nu nog geen last. John Jagt legt je uit hoe je te werk gaat met de method feeder.

De eerste uurtjes van de dag tellen dubbel bij deze visserij, dus ben ik steevast ’s ochtends vroeg al aan het water te vinden. Zodra het eerste zonlicht de ondiepe delen van het water begint te verwarmen, lijkt de zeelt namelijk wel een seintje te krijgen om te gaan azen. Dat doen ze in deze periode dicht onder de kant. Niet alleen vanwege het een paar graden warmere water, maar ook omdat het voorjaarszonnetje de ontwikkeling van de eerste plantengroei in gang zet. En zeelt heeft nou eenmaal een voorkeur voor de sterk begroeide delen van het water. Waar de plantengroei in de zomermaanden het vissen vaak vrijwel onmogelijk maakt, kun je op deze plekken nu nog prima vissen.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

--> meer witvissen
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide