Karpervissen - kano avonturen

20 jun 2012

Brede rietkragen, ondiepe zandplaten en wiervelden zijn in het voorjaar bijzonder interessante stekken. Deze zijn vanaf de kant soms echter vrijwel niet te bereiken, laat staan te bevissen. In plaats van je boeltje te pakken en gedesillusioneerd af te druipen, laat Remond van Dijk in zo’n geval zijn Canadese kano te water om het avontuur tegemoet te varen.

Laat een kano te water en er gaat een nieuwe wereld voor je open. Dat betreft niet alleen vistechnische voordelen. Vissend vanuit de kano ben je nog meer met de natuur verbonden dan wanneer je vanaf de kant vist – je maakt er nu onderdeel van uit. Zo kun je de vissen vanuit de kano geruisloos benaderen; soms zelfs tot op enkele meters. De ruimte en rust ervaar je ook boven water. Bijvoorbeeld door de kiekendief die vlak over je hoofd scheert of het ijsvogeltje dat langs komt flitsen. De extra dimensie die dat aan je visserij toevoegt is eigenlijk niet te beschrijven, maar moet je gewoon een keer zelf ervaren.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide