Karpervissen - succesvol winterkarperen

21 feb 2013

Kale bomen, mist, krakend gras en chagrijnige watervogels: het is winter. In deze periode kiest het van de karpervissers voor de warme kachel thuis, maar Joery van der Beek vist keihard door. Aan de oevers van een Noord-Hollands cultuurwater zal de Alkmaarder je proberen te overtuigen van het waarom.

Wie denkt dat karperen ‘s winters geen zin heeft, kan die gedachte volgens Joery gerust naar het land der fabelen verwijzen. “In de wintermaanden valt er met de juiste aanpak wel degelijk karper te vangen”, zegt hij ’s ochtends vroeg voor de ingang van zijn bivy. Samen met vismaat Jan Coolen heeft hij er dan al een ‘koud nachie’ op zitten. Want om de kans op een winterkarper te vergroten, beginnen deze twee doorgewinterde karpervissers het liefste met een 24-uurs sessie. “Je pakt dan automatisch wel één van de aasperiodes mee. Dat biedt ook weer logistieke voordelen voor volgende sessies. Die kun je al danig inkorten door alleen nog maar de meest productieve uurtjes te gaan”, luidt Joery’s logische betoog. Bovendien houdt hij het met die korte sessies ook onder barre omstandigheden nog goed vol om met regelmaat aan de waterkant te zitten.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide