HSV Service

Subsidieregeling voor innovatie in de visketen

5936
05 mrt 2008

Minister Verburg van LNV opent op 6 maart de subsidieregeling 'Innovatie in de visketen'. Iedereen die actief is in de visserij of aquacultuur kan een subsidieverzoek voor een innovatieproject indienen.

De innovatieprojecten moeten gericht zijn op de ontwikkeling of het testen van nieuwe, innoverende technieken die de visserij duurzamer en economisch rendabeler maken. Een innovatieproject kan ook gericht zijn op nieuwe vormen van samenwerking in de visketen.

De subsidieregeling wordt voor een periode van drie weken opengesteld. Er is 3 miljoen euro beschikbaar. Halverwege 2008 volgt een tweede openstelling. De maximale subsidie per aanvraag is 500.000 euro.

De innovatieregeling heeft het karakter van een tenderregeling. Dit betekent dat de beste projecten als eerste voor subsidie in aanmerking komen. Het Visserij Innovatie Platform (VIP) adviseert de minister over de geschiktheid van de aanvragen. Aanvragen moeten worden ingediend bij Het LNV-Loket van het ministerie van LNV. Een innovatieproject moet altijd in samenwerking met een wetenschappelijke of technische instantie worden uitgevoerd.

De innovatieregeling is een van de regelingen die de komende jaren onder het Europese Visserij Fonds van kracht worden. Meer informatie is te vinden in de brochure Innovatie in de visketen op de website van het Visserij Innovatieplatform.

bron: Ministerie van LNV, 04/03/08
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide