HSV Service

Voorbeeld van een goede website: www.rietvoorn-veenendaal.nl

4339
14 jan 2008

In deze mei-editie van de nieuwsbrief aandacht voor de website van hengelsportvereniging HSV de Rietvoorn in Veenendaal.

De Rietvoorn uit Veenendaal is opgericht op 4 juli 1933, bestaat uit zo'n 2.600 leden, organiseert diverse activiteiten en voert onder andere een actief jeugdbeleid. Sluit de website hier ook op aan?

De eerste indruk van de website is: overzichtelijk, lekker basic en toch compleet. Er is gekozen voor groene kleurtinten, die in dit geval de website en het 'viskriebelgevoel' prima ondersteunen. De hoofdnavigatie aan de linkerzijde is overzichtelijk ingedeeld onder de thema's 'Vereniging', 'Vissen' en 'Overig' en biedt diverse doelgroepen relevante informatie (jeugd, wedstrijdvissers, inlog voor bestuurders, etc).

Actueel nieuws op de homepage, overigens met toegang tot een uitgebreid archief, een fotobank en een link naar het weer zorgen er mede voor, dat gebruikers terugkomen op de website. Een smoelenboek zorgt voor een persoonlijk tintje.

De site bevat voor leden en niet-leden verschillende handige en interessante functionaliteiten, waaronder een inschrijfformulier voor een speciale jeugdcursus, downloadbare rapporten, een fotobank, een pagina met relevante links, een vissoortendatabase en prima informatie om een VISpas aan te kunnen schaffen (prijzen, locaties, type passen).

Tips voor de webmaster:
Minder ruimte tussen berichten, bijvoorbeeld in de nieuwsrubriek, waardoor minder gescrold hoeft te worden.
Schreefloze letter gebruiken is op beeldscherm beter leesbaar (bijvoorbeeld arial of verdana in plaats van times new roman).
De pagina mag iets minder 'breed'. De menublokken aan de linkerzijde kunnen bijvoorbeeld smaller. Hierdoor voorkom je 'horizontaal scrollen', zeker in geval van een lagere schermresolutie, en ontstaat meer ruimte voor tekst en beeld aan de rechterzijde.
Eindconclusie: de website is een prima visitekaartje voor zowel leden als niet-leden!

Bekijk de website op www.rietvoorn-veenendaal.nl.

De website van jouw vereniging ook beoordeeld zien, en tips ontvangen? Stuur een mail naar Danny Bok, bok@sportvisserijnederland.nl. Wie weet staat jouw vereniging in de volgende nieuwsbrief!
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide