HSV Service

De jeugdvriendelijke hengelsportvereniging

4217
01 jan 2008

HSV 't Poldervoorntje uit Emmeloord was begin jaren '90 een flink vergrijsde vereniging geworden. Toen het bestuur zich dit realiseerde werd besloten hierop actie te ondernemen.

De gebroeders Chris en Eeuwe Weening gingen de uitdaging aan om actief jonge leden te werven door het organiseren van jeugdcursussen. Na het volgen van de Cursus Jeugdbegeleiding werd door beide heren een jeugdafdeling opgericht, die al snel een succes bleek.

Toch bleek dat maar een klein deel van de kinderen langer actief bleef en dat sommige kinderen al vrij snel hun lidmaatschap opzegden. Werd er door de kinderen toch meer verwacht van de jeugdafdeling?

Persoonlijke benadering en meer betrokkenheid
Na een cursus Teamtraining Jeugdsport Coördinatie heeft het jeugdbestuur een aantal belangrijke zaken in haar jeugdbeleid verbeterd. Nieuwe jeugdleden worden in Emmeloord persoonlijk welkom geheten, waarbij een welkomstpakketje wordt overhandigd met een aantal vaste onderdelen, zoals info over de vereniging, de jeugdvergunning, Hét Visblad van Sportvisserij Nederland, foldermateriaal en sponsormateriaal. Daarnaast bevat het pakket een praktisch cadeautje zoals een zakje lokvoer of een hakensteker. Ook wordt de jeugd nu nauwer betrokken bij allerlei activiteiten van de vereniging.

Verjaardagskaart
Als de kinderen jarig zijn ontvangen zij van de jeugdafdeling een verjaardagskaart. Deze wordt per post toegezonden aan jeugdleden in de basisschoolleeftijd. Dit blijkt een groot succes, want de kinderen vinden het prachtig om zelf post te ontvangen. Het is een kleine moeite en een uitstekend middel om de band met de vereniging te versterken.

Door het inschakelen van sponsoren wordt er samen met de kaart ook nog een tegoedbon toegezonden.

Bijzondere activiteiten
HSV 't Poldervoorntje organiseert eens per jaar een bijzondere jeugdactiviteit, zoals een schoonmaakactie in een wijkpark. Dat leverde enorm veel publiciteit op, goed voor de vereniging en erg leuk voor de kinderen die in de krant komen.

Verder organiseert de jeugdafdeling open dagen, waar veel activiteiten voor kinderen plaatsvinden. Op die manier trekken zij weer nieuwe jeugd en ouders naar de vereniging. Al enkele jaren wordt in de zomervakantie bovendien een succesvol jeugdviskamp georganiseerd.

Tijdrovend maar nuttig!
Het organiseren van bovenstaande jeugdactiviteiten is veel werk, maar het levert de vereniging veel positieve publiciteit en de jeugdleden hebben mooie herinneringen die niemand ze kan afnemen.

Dat ze het in Emmeloord goed voor elkaar hebben is duidelijk. Als u wilt lezen hoe zij de zaken hebben aangepakt, klik dan hieronder op Factsheet voor het volledige verhaal. Neem ook een kijkje op de website van de vereniging: www.poldervoorntje.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Chris Weening via jeugd@poldervoorntje.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide