HSV Service

Vissers vragen Verburg om groot natuuronderzoek

5336
05 apr 2008

EMMELOORD - De Nederlandse Vissersbond heeft een brandbrief gestuurd aan minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

Zij vragen de minister om een grootschalig natuuronderzoek naar de mogelijk schadelijke effecten van alle vormen van visserij op de natuur.

De Raad van State heeft mosselvissers onlangs verboden nog mosselzaad uit de Waddenzee op te vissen omdat niet zeker is dat dit geen schade kan opleveren voor de natuur.

Bang
De Vissersbond is heel bang dat binnenkort andere vormen van visserij om die reden ook worden verboden. Daarom pleit de sector voor een grootschalig onderzoek hiernaar, in samenwerking met de natuur- en milieuorganisaties.

Dat meldt het weekblad VisserijNieuws vrijdag. De brief is mede ondertekend door de Waddenverenging, Stichting De Noordzee en het Wereldnatuurfonds.

Bron: nu.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.