HSV Service

Topvangsten voor jeugd en dames bij NK Zeevissen

5847
06 okt 2009

Ondanks het gure herfstweer afgelopen zaterdag 3 oktober werd er bij het Nederlands Kampioenschap Kustvissen voor Junioren en Dames in Europoort bijzonder goed gevangen.

Terwijl deelnemers met grote regelmaat door het fijne zand werden gezandstraald en plaatselijk zelfs een wolk kolengruis over zich heen kregen, was er in de beschutte havens van de Botlek redelijk goed te vissen. Met de regelmaat van de klok werden overal wijtingen, platvis en zelfs prachtige zeebaarzen gevangen. Velen kwamen soms handen tekort om te beazen, in te werpen, op te halen en vis te onthaken. Maar, het harde werk werd wel beloond.

Bij de junioren die aan de Amazonehaven visten, ging de winst in de categorie A (15 t/m 19 jaar) naar Corné Westerlaken van HSV De Zeebaars uit Scherpenisse. Hij ving maar liefst 34 vissen met een totale lengte van 525 centimeter. Voorwaar een supervangst. Bij de B-junioren (10 t/m 14 jaar) toonde Jasper Voogt van De Zeenaald uit Melissant zijn kampioenskunsten door 29 vissen te vangen; goed voor een totaal van 448 centimeter.

Bij de dames die op het parcours Dintelhaven visten, waren de vangsten ook goed, maar de vis veelal klein van stuk. Beste dame was Linda van der Velde van de Oosterscheldevissers uit St. Maartensdijk die met 32 vissen 325 centimeter liet noteren.

Sportvisserij Nederland organiseert jaarlijks diverse zeeviskampioenschappen zowel vanaf de kust als met boten. Bij het kustvissen wordt een onderverdeling gemaakt in Senioren, A- en B-junioren en dames. Elke categorie kent een eigen NK, terwijl voor senioren, A-junioren en dames ook de Nationale Topcompetitie Zeevissen wordt georganiseerd. Deelnemers aan deze competitie strijden voor een plaats in de Nederlandse teams die jaarlijks deelnemen aan Wereldkampioenschappen, EK’s en Interlandwedstrijden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.