HSV Service

Overleg tussen minister Verburg en Sportvisserij Nederland

8129
12 feb 2010

Op woensdag 10 februari vond overleg plaats tussen minister Gerda Verburg en Sportvisserij Nederland. Voorzitter Nol Sweep en directeur Joop Bongers kaartten verschillende onderwerpen aan. De minister toonde over veel kennis van zaken te beschikken en sprak zich waarderend uit over de sportvisserij.

Foto (archief): minister Verburg op bezoek bij Sportvisserij Nederland in Bilthoven

Door de minister werd toegezegd dat dit jaar naar aanleiding van het verzoek van Sportvisserij Nederland diverse Visserijwet regelingen voor de sportvissers zullen worden vereenvoudigd. Dit betreft o.a. een aantal gesloten tijden, minimummaten, aassoorten en de meerval.

Sportvisserij Nederland sprak haar zorg uit over de VBC’s en visplannen. Voortgang en positieve resultaten voor de sportvisserij zijn van belang anders brokkelt de steun vanuit de hengelsport snel af en het geheel mag niet leiden tot grote administratieve lasten voor zowel sport als beroep. De minister beaamde dit, onderstreepte nogmaals het belang van de samenwerking en visplannen en zei dat ze zo praktisch en eenvoudig mogelijk moeten worden ingevuld.

vispas

Ten aanzien van de VISpas maakte de minister de sportvisserij een groot compliment. Dit document is in korte tijd breed geïntroduceerd. De minister zei dat tijdens haar hardlooptochten door de polder vele sportvissers hun VISpas spontaan aan de minister toonden om te laten zien dat ze hem hadden. De minister zegde toe zich in te zullen spannen om nog meer grote wateren in de VISpas te helpen krijgen.

Over de Kamer voor de Binnenvisserij gaf de minister aan dat al 15 jaar geleden tot opheffing is besloten en dat dit doorgaat. Zij was echter bereid om met Sportvisserij Nederland te praten om tot een goede invulling van de visrechtenregistratie en eventuele geschillenbeslechting te komen om de rechtszekerheid en handhaving te waarborgen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.