HSV Service

Start HVR project Wedstrijden IJssel

5998
15 mrt 2010

Hengelvangstregistratie wordt steeds belangrijker en de vraag naar vangstgegevens neemt sterk toe. Wedstrijden zijn een goede indicator van de visstand omdat er op vaste trajecten en tijdstippen gevist wordt met een groot aantal hengels. Zo verzamelt men bij een wedstrijd dus snel veel gestandaardiseerde gegevens.

Vanuit de VBC “IJssel plus” kwam de vraag visstandgegevens van de IJssel te verzamelen. Federatie Oost Nederland is samen met Sportvisserij Nederland een project begonnen om deze gegevens te verzamelen. Verenigingen die wedstrijden op de IJssel houden worden geassisteerd bij het registreren van de vangsten.

Enthousiaste clubs worden van materiaal zoals teilen en meetplanken voorzien en kunnen na het aanstellen van een coördinator zelfstandig verder gaan met hengelvangstenregistratie. Afgelopen zondag werd het project officieel gestart bij een wedstrijd van de H.H.V. Hengelo. Ondanks de wat tegenvallende vangsten werkte deze vereniging met zijn buitengewoon sportieve deelnemers goed mee.


Doorzetters van de H.H.V. Hengelo vissen door ondanks de barre omstandigheden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide