HSV Service

DVD over Zwolse visstekken

5153
06 mei 2010

In maart is, na de nodige voorbereiding, gestart met de productie van een unieke film. Deze film zal het Zwolse viswater in beeld brengen, waarbij ook gerichte water- en stekinformatie zal worden gegeven.

Bron: Hengelsport Oost

Het idee voor deze film komt van Ingmar Boersma, die tevens de regie in handen heeft. De productie van de film wordt gerealiseerd vanuit de website www.hengelsportoost.nl, tevens is door Visserijvereniging "De hengelsport" Zwolle en AOC De Groene Welle te Zwolle financiële ondersteuning verleend om dit project mogelijk te kunnen maken. Alle disciplines in de hengelsport rondom Zwolle komen aan bod. De productie van de film duurt naar verwachting dit hele jaar en wij hopen rond december de DVD te kunnen presenteren.

Indeling in visserijen

De film zal door middel van een menu worden verdeeld in een aantal onderdelen. De gangbare disciplines in de hengelsport zullen deze indeling bepalen. Er zal dus een film zijn over witvis, roovis en karper gemaakt worden. De opzet van elk onderdeel zal zijn dat de voor deze visserij goede wateren in beeld worden gebracht. Presentator Ingmar Boersma neemt de kijker mee langs de vele interessante visstekken in zwolle.

Voor de verschillende visserijen zijn ter plaatse goed bekende specialisten te zien die in woord en beeld tonen waar, hoe en wanneer je op het betreffende water het best de vis kunt belagen. Daarbij wordt echt gerichte informatie gegeven waar iedereen veel aan heeft. In het onderdeel "Extra's" zullen zaken worden opgenomen als trailerhellingen, informatie over de hengelsportvereniging en de sportvisopleiding van de Groene Welle, een foto galerij etc.

Bekende namen

Zoals gezegd wordt de kennis van verschillende specialisten ingezet om de Zwolse wateren goed in beeld te brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van specialisten in de diverse visdisciplines. Voor de roofvisserij hebben ondermeer Jouke Jansma en Willem Stolk hun medewerking toegezegd, terwijl ook karpervisser Roelof Schut in de film te zien zal zijn.

Daarnaast is natuurlijk een aantal "locals" benaderd, zodat een gedegen en complete informatievoorziening gewaarborgd is. De specialisten zullen laten zien hoe je door het jaar heen in en rond Zwolle goed kunt vissen. Roofvissen op de diverse rivieren rond zwolle en in de polders, karperen in de uitstekende karper wateren en witvissen op ondermeer winde en voorn in het voorjaar op de rivieren, dat en nog veel meer, het komt allemaal voorbij.

Uniek concept

Het unieke aan deze film zal zijn dat het niet in eerste instantie een instructieve visfilm is. Daarvan zijn en worden er al vele gemaakt. Het doel van deze film is het tonen van de unieke mogelijkheden die Zwolle als visstad te bieden heeft. Dat deze talrijk en bijzonder zijn, zal de kijker na het zien van deze film met ons eens zijn. Voeg daarbij het feit dat ècht gerichte stekinformatie wordt gegeven en het unieke van het concept is verklaard. Wil immers niet iedere visser graag tot in detail weten waar en hoe hij de vis moet vangen?

Meer informatie

Zoals gezegd zal de productie naar verwachting de rest van dit jaar in beslag nemen. Rond het einde van 2010 wordt verwacht dat de afgeronde DVD voor iedere geïnteresseerde beschikbaar komt. In latere berichtgeving zal bekend worden gemaakt hoe en waar u de DVD kunt verkrijgen. Wilt u op voorhand al meer informatie, kijk dan op de website van Ingmar Boersma, www.hengelsportoost.nl en zend hem een email.

Bron: Hengelsport Oost

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide