HSV Service

Verbeterde sportvisserijmogelijkheden

3818
14 mei 2010

Hengelsportverenigingen die de sportvisserijmogelijkheden voor hun leden willen verbeteren, kunnen voor hun plannen een subsidieaanvraag indienen bij Sportvisserij Nederland.

Foto: Kort na de vernieuwing, werden de visplaatsen al dankbaar gebruikt. (foto: Wim Bankers)

Zo knapte Ons Genoegen uit Asten de visplaatsen rond haar vijver de Witte Bergen op en renoveerde ’t Simmetje uit Diepenheim de oevers van twee visvijvers met behulp van het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden.

Aangepaste visplaatsen Witte Bergen

Met een financiële bijdrage van Sportvisserij Nederland heeft Ons Genoegen uit Asten de visplaatsen rond haar vijver de Witte Bergen recentelijk compleet opgekalefaterd. Dat was hard nodig, want de in 1996 aangelegde visplaatsen aan de Witte Bergen te Asten waren toe aan een grondige opknapbeurt.

Zo dreigden de vissteigers en visplaatsen door oude constructiefouten te verzakken en in het water te verdwijnen. En aangezien niemand daar bij gebaat is, heeft secretaris van HSV Ons Genoegen Henk Bankers met succes beroep gedaan op het subsidiefonds van Sportvisserij Nederland.


Dankzij damwanden en nieuw hekwerk, staan de visplaatsen van de Witte Bergen weer als een huis. (foto: Wim Bankers)

Met een financiële bijdrage van € 4.725,- kreeg de vereniging het financiële plaatje rond en was de weg vrij om een aannemer vier meter hoge stalen damwanden in de grond te laten slaan ter versteviging van de visplaatsen. Ook het houten hekwerk van de steigers is daarbij compleet vernieuwd. Zo kunnen de leden van de vereniging weer riant en veilig hun hobby uitoefenen aan de vijver. Niet in de laatste plaats is dat ook voor de mindervalide leden zeer goed nieuws.

Renovatie ballastput en retentievijver

Visvereniging ’t Simmetje uit het Twentse Diepenheim heeft ook dankbaar gebruik gemaakt van het Subsidiefonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden. Zo kregen zij mede dankzij het fonds het benodigde bedrag rond voor de broodnodige renovatie van de oevers rond de Ballastput en Retentievijver Plan Noord.


Met de nieuwe, hardhouten oeverbeschoeiing gaan de oevers van de Ballastput en retentievijver weer jaren mee. (foto: Reynie Eijsink)

Ook de Gemeente Hof van Twente deed een zeer welkome duit in het zakje. Met dit totaalbudget heeft de vereniging vervolgens een aannemingsbedrijf opdracht gegeven om de oevers van beide vijvers te voorzien van hardhouten palen en schotten. Met deze nieuwe en superdegelijke beschoeiing kan er weer stevig gevist worden op deze wateren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide