HSV Service

WK Kustvissen Dames en Heren in Zuid-Afrika van start

6791
06 nov 2010

Na een lange en vermoeiende reis zijn de dames en heren van Nederland, die zijn uitverkoren om het WK kustvissen in Langebaan, aan de zuid-westkust van Zuid Afrika te beslechten, gearriveerd.

Het verblijf is ingericht in Langebaan Golf Estate. Dit is een zeer mooie en bovenal chique gelegenheid, die wij op WK’s zelden tot nooit tegenkomen. Ook de organisatie is door de Zuid Afrikanen tot in de perfectie geregeld!! En dat alles zonder weinig feitelijke ervaringen op WK kustvissen van deze mensen! Alle lof hiervoor is dan ook zeker op zijn plaats, hoewel we slechts in aanloop naar het eigenlijke toernooi bezig zijn.

Vrijdag hebben we voor het eerst getraind en wel aan het strand van Dwarskersbos. Eén van de te bevissen parkoersen gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het weer was erg vriendelijk met een mooie branding en opkomend getij. Al snel werden er enkele “gitaar roggetjes” van zo’n anderhalve kilo gevangen door Corné Danen (foto hiernaast) maar hierna stokte de vangst. Uiteindelijk wisten we met drijvers nog enkele kleine visjes te verschalken alsmede een paar hondshaaitjes (doggies)
Braai

Voor ’s avonds had de organisatie een Braai of te wel barbecue georganiseerd, waar alle reeds aanwezige teams dankbaar gebruik van maakten. Keurig werden we vervoerd van en naar Langebaan waar het schapenvlees ook nog eens voor onze mannen werd bruingebakken. Hierna vroeg onder de lakens, omdat we voor zaterdag wederom een training hebben gepland. 
 

Blue Water   

Vandaag gekozen voor het dichterbij gelegen strand van Blue Water. Hier was de visserij enorm goed te noemen. Al onze mannen vingen gitaar roggen aan de lopende band met zelfs enkele doubletten. Tevens werden er diverse haai soorten uit de Atlantische oceaan gehaald. Door Jurgen van Rijswijk werd vandaag de grootste vis, te weten een gladde haai van + 1 meter gevangen. Vanavond wordt er gegeten in de yachtclub van Langebaan. Dit diner wordt aangeboden door de South African West Coast Sea Anglers Federation. Voor de zondag staat er een Safari rond toer op het programma.Vriendelijke groeten vanuit een mooi Zuid Afrika,
Frank van Schilt,
Sportvisserij Nederland 
Sponsor van de dames- en herenploeg kustvissen
Aan het WK nemen deel voor de herenploeg: Corné Danen, Hendrik-Jan Polhuijs, Arjan Rijnberg Jurgen van Rijswijk en Jan Stam, bijgestaan door coach Frank van Schilt.

 
De damesploeg bestaat uit Wilma van Eekeren, Ilonka Rijnberg, Linda v.d. Velde, Elaine Vredenburg en Miranda Willemse met coach Benny Wijnings.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide