HSV Service

Visserijkundig onderzoek in Jan Verhoefgracht te Maarssen

9642
18 jan 2011

Op verzoek van Hengelsportvereniging Maarssen uit de gemeente Maarssen, zal Sportvisserij Nederland vandaag een onderzoek naar de visstand van de ‘Jan Verhoefgracht’ te Maarssen uitvoeren.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de Jan Verhoefgracht. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. De pers is ook van harte welkom vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. Het onderzoek start om 09:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om vanaf 10.00 uur te komen kijken aan Herenweg 53, gelegen te Maarssen.

De HSV Maarssen telt circa 1950 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

-> Meer over Visserijkundig onderzoeken

-> Kijk in de agenda voor meer evenementen en onderzoeken

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.