HSV Service

Politie haalt 1,8 kilometer visnet uit IJsselmeer

6957
16 mrt 2011

(Novum) - De politie heeft maandag en dinsdag zestien illegale visnetten uit het IJsselmeer gehaald. De totale lengte van de zogenoemde staande netten bedroeg 1860 meter. De eigenaar van tien van de netten bleek een visser uit Urk, die een proces-verbaal krijgt. Alle netten zijn in beslag genomen.

Vergunninghouders mogen nog tot vrijdag met staande netten vissen. Tijdens controles trof de waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten echter tien staande netten aan, waarvan alleen de twee netten aan de uiteinden voorzien waren van het verplichte merkteken.

De zes netten in het midden waren echter niet voorzien van dit teken en dus illegaal. Bovendien waren alle netten 140 meter lang terwijl maximaal honderd meter is toegestaan.

Dinsdag trof de waterpolitie vier staande netten aan die ook niet waren voorzien van een merkteken. Een net had een lengte van 160 meter. De politie stelt een onderzoek in om de eigenaar van deze netten te achterhalen.

Bron: binnenland.nieuws.nl

Lees ook:

16/03/2011 - 'Illegaal vissen is trend' (De Pers)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide