HSV Service

Vrijwilliger, bedankt!

7157
15 jun 2011

Veel verenigingen hebben moeite om nieuwe vrijwilligers te vinden. Maar hoe werf je eigenlijk vrijwilligers? En wat doet de vereniging nu precies om actief vrijwilligers te werven? Een oproep in het verenigingsblad of –website? Op het prikbord van de buurtsuper?

In ieder geval is het nu mogelijk om iedereen die een handje meehelpt, bijvoorbeeld met een visles, te bedanken met een speciaal kaartje.

Zonder vrijwilligers zou geen hengelsportvereniging kunnen bestaan. Vrijwilligers houden de vereniging draaiend en zorgen ervoor dat de leden van de vereniging kunnen blijven genieten van uren visplezier.

Het ijzer smeden als het heet is

Het kaartje “Bedankt voor je inzet” is een manier om actief vrijwilligers te werven. Je kunt het kaartje inzetten bij activiteiten, waarbij enthousiaste leden, maar soms ook toevallig geïnteresseerde omstanders best bereid zijn een handje mee te helpen. Zeker wanneer de activiteit leuk is en voorspoedig verloopt zijn alle deelnemers en toeschouwers enthousiast en betrokken. Een prima moment om aan te geven dat je hun inzet erg waardeert. Maar ook het moment om te vragen of je nog eens een beroep op ze kunt doen.

De kaart bestaat uit twee delen: een bedankt-deel dat voor de vrijwilliger is en een deel dat hij/zij (hopelijk) terug geeft of stuurt aan de vereniging om aan te geven dat deze in de toekomst nog wel eens een beroep op hem/haar kan doen.

Je kunt het door de vrijwilliger-in-spé ingevulde deel direct terugvragen. Mocht dat niet mogelijk zijn of wil de persoon in kwestie er nog eerst een nachtje over slapen, dan kan hij/zij het kaartje altijd (gratis) opsturen naar het antwoordnummer van Sportvisserij Nederland. Sportvisserij Nederland stuurt het dan alsnog door naar het secretariaat van de vereniging.

Bestellen

Hengelsportverenigingen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, kunnen de "Bedankt voor je inzet" ansichtkaart gratis bestellen bij Sportvisserij Nederland.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.