HSV Service

Vislessen Neerijnen gaan door ondanks protest PvdD

7521
12 jul 2011

NEERIJNEN - De gemeenteraad van de gemeente Neerijnen heeft een motie aangenomen waarin ze vislessen toch blijven stimuleren, ze gaan dus niet mee in de brief van de partij voor de dieren.

De brief van de Partij van de Dieren waarin Neerijnen werd opgeroepen om per direct te stoppen met de vislessen binnen het project SportFFMee blijft de gemoederen in de gemeente bezig houden.

Het college reageerde op de brief met de mededeling dat de vislessen in te toekomst niet meer binnen het project aangeboden zouden worden. De geplande bijeenkomst vond echter wel doorgang. De raad dacht hier anders over en wilde juist dat de vislessen in de toekomst onderdeel blijven van het project.

Motie

Gemeentebelangen Neerijnen, het CDA en de VVD brachten een motie (PDF) in, waarin het college werd verzocht vislessen voor de jeugd te blijven stimuleren en daardoor haar standpunt te herzien. Het CDA, groot voorstander van de vislessen, vroeg zich zelfs af of ,,we over een jaar of wat ook de vliegenmeppers gaan verbieden."

De motie is aangenomen met 14 tegen 1.

Raadslid Frits Beukers was het niet eens met de motie. ,,Laat vaders dat nou maar doen, daar hoeft het college zich niet mee te bemoeien.”

Wethouder Koedam reageerde namens het college: ,,Als we minder snel hadden gereageerd dan denk ik dat wij tot een andere afweging zouden zijn gekomen.” Hij wilde de motie dan ook graag overnemen.

Bron: Nieuwsblad Geldermalsen

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.