HSV Service

WK senioren bijna van start

4441
02 sep 2011

Nadat het WK zoetwatervissen voor senioren gisteravond officieel is geopend, volgt vandaag de laatste officiële training voor de ploeg van bondscoach Jan van Schendel. Die kan haast niet wachten tot de wedstrijden dit weekend eindelijk beginnen.

“Het gaat uitstekend”, laat bondscoach Jan van Schendel na vier trainingsdagen met het Seniorenteam zoet vanuit Italië weten. “In de trainingen hebben we een paar keer niet op de beste stekken van het parcours gezeten, maar toch hebben we het gezien de omstandigheden op die plekken goed gedaan. Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd, maar om een medaille te winnen zullen we toch een paar sterke landen – Engeland, Italië, Frankrijk, Hongarije, België en ook de Tsjechen doen het heel aardig – moeten verslaan.”

De eerder deze week uitgesproken ‘vrees’ dat de karper tijdens het WK een belangrijke rol zou gaan spelen, lijkt niet te worden bewaarheid. “Tijdens de aangewezen trainingsuren wordt er bijna geen karper gevangen. Die komen doorgaans pas nadat de trainingen, die gelijk lopen met de wedstrijdtijden, zijn afgelopen en er nog wel wordt doorgevist. Zo vingen wij er al een stuk of twaalf van tussen de vijf en zes kilo, maar er zijn ook al grotere karpers tot tien kilo gevangen. Mijn verwachting is echter dat er tijdens de wedstrijden niet veel karper wordt gevangen. De geluksfactor wordt daardoor beperkt.”

De visserij op kleine brasem die de hoofdmoot van het toernooi zal gaan vormen, is de Nederlanders niet vreemd. Toch is de techniek in ons land niet één op één vergelijkbaar met die in Italië. “Waar we in Nederland gewend zijn om zwaar op de bodem te vissen, doen we dat hier juist met een staande haak net tegen de bodem aan. Een neveneffect is dat je hierdoor ook veel vissen vals haakt en verspeelt – waar soms gigantische meervallen op afkomen die achter je vis aangaan. De haakgrootte en het elastiek zijn daarom zaken die heel nauw luisteren zodat je zo min mogelijk vissen verspeelt.”

De officiële training die voor vandaag op het programma staat, is de laatste dag die de ploeg nog scheidt tot het begin van de wedstrijden. “Het WK moet nu maar snel beginnen, we zijn intussen wel uitgetraind”, zegt Van Schendel tot slot strijdvaardig.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.