HSV Service

Visstropers met 22 kg beschermde paling gepakt

9260
30 sep 2011

Winschoten, 29-09-2011 • De politie heeft dinsdagavond in de jachthaven van Winschoten twee mannen aangehouden die in het Blauwediep op beschermde paling visten. Het gaat om twee mannen (52 jaar en 36 jaar) uit de gemeente Oldambt.

De 36-jarige man wordt gezien als hoofdverdachte. Bij de politie was informatie binnengekomen dat het tweetal regelmatig vis zou stropen. Hierop werd door de milieupolitie een onderzoek gestart.

Heterdaad

Agenten zagen de mannen wegvaren en even later kwamen de mannen terug. Onderzoek op de boot leverde 22 kg aan verse paling op. De paling werd na weging weer teruggezet. Woensdag werd tijdens doorzoeking in het bedrijf van de hoofdverdachte nog eens 95 kg paling in de vriezer gevonden. Ook werden vijftig fuiken in het bedrijfspand gevonden. De paling en de fuiken werden in beslag genomen.

Beschermde paling

Het is verboden om op paling te vissen, omdat de paling internationaal beschermd is. De huidige marktwaarde van verse paling is 24 euro per kilo. Van gerookte paling is de marktwaarde 40 euro per kilo.

Justitie

De twee verdachten zijn woensdagavond aangehouden en werden ingesloten. Uit onderzoek is gebleken dat de hoofdverdachte dit al enige jaren doet. De verdachten worden vandaag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Het Openbaar Ministerie beslist over vervolging van de visstropers. Daarnaast wordt onderzocht hoeveel geld de verdachte verdiend heeft met deze praktijk.

Geld wat verdiend wordt met criminele activiteiten wordt afgepakt. En de dure spullen die met dit geld betaald zijn, worden afgenomen. Op deze manier wordt het onaantrekkelijk gemaakt om criminele activiteiten te ontplooien of door te zetten. Misdaad mag niet lonen!

Tips

De milieupolitie wil graag met mensen in contact komen die tips hebben over dergelijke illegale praktijken. Mensen met tips kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, via:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Bron: politie.nl

-> Alle over de aalproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.