HSV Service

Oranje volop in training voor WK Feeder

4685
04 jul 2012

De Nederlandse ploeg is inmiddels twee dagen in training voor het WK Feedervissen dat dit weekend in Gent plaatsvindt. Aan de Watersportbaan wordt tijdens de oefensessies tot nog toe niet zo heel veel vis gevangen, maar bondscoach Jan van Schendel is positief over de verrichtingen van zijn team en heeft vertrouwen in een goede eindklassering voor Oranje.

“De vangsten tijdens de eerste twee trainingsdagen hielden over het algemeen niet echt over, maar wij mogen niet klagen”, meldt Van Schendel vanaf de oevers van de Watersportbaan. “Mijn inschatting is dat we het redelijk goed doen wanneer ik onze resultaten vergelijk met de andere deelnemende landen. Maar goed, dit is pas de training. Het zegt dus nog niets over de wedstrijden van dit weekend.”

Daarin wordt het volgens de bondscoach een kwestie dat ‘werkelijk iedere gram gaat tellen’ om een goede eindklassering neer te zetten. “Aangezien er niet heel erg veel vis wordt gevangen, zijn de onderlinge verschillen klein. Naast de brasems en giebels die het leeuwendeel van de vangst vormen, wordt dus ook het enkele voorntje dat er tussendoor loopt belangrijk. We zijn nu met de ploeg aan het uitdokteren hoe we die kleine visjes ook mee kunnen pikken.”

Hoewel Van Schendel niet ontkent dat Nederland tot de kanshebbers op eremetaal behoort, houdt hij vooralsnog een slag om de arm. “De absolute topfavoriet op dit WK Feeder is voor mij Engeland. Daarnaast zijn thuisland België en ook Duitsland erg goed bezig. Het wordt dus dringen om een medaille proberen weg te kapen. Aan de andere kant hebben wij ook een ontzettend goed team en verlopen de trainingen prima, dus ik zie het toernooi met vertrouwen tegemoet.”
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.