HSV Service

Nederland serieuze medaillekandidaat na eerste wedstrijddag op WK Feeder

7400
07 jul 2012

Na de eerste wedstrijddag op het WK Feedervissen bij buurland België aan de Watersportbaan in Gent bezet het Nederlandse Team een kansrijke derde plek met 26 punten.

Slechts 3 meer als de verrassende Oost-Europese koploper Oekraïne en maar een punt verwijderd van Hongarije die 2e staat in het klassement met 25 punten. Peter van de Wilik viste een één in zijn vak en staat 2e in het individuele klassement.

Supervoorbereiding

Coach Jan van Schendel en zijn assistent Jack Valkenburg hadden al een goed gevoel na een week super goed trainen met een zeer goede sfeer in het team. Iedereen viste scherp en kleine aanpassingen aan de techniek en tactiek werden voortdurend getest en doorgesproken.


Jan van Schendel geeft de laatste aanwijzingen aan Henk Roskam voor de wedstrijd van start gaat (foto: matchfishing.nl)

De Nederlandse internationals Dirk Ekkelenkamp, Arnout van der Stadt, Peter van de Wilik, Henk Roskam, Theo Leijerik en Leo Koot ontvingen vrijdag allemaal de net op tijd binnengekomen teamkledij, foudralen van hoofdsponsor VERPA en stonden er strak bij voor de eerste wedstrijddag.

Fantastisch gevist

Dramatische loting, maar fantastisch gevist” zo vatte Jan van Schendel de eerste wedstrijd samen. Nederland werd 3e en houden thuisland Belgie (4e met 30 punten) en de grote favoriet Engeland (5e met 32 punten) achter zich. “Maar let op Engeland komt morgen nog terug” aldus de bondscoach.

De vangsten waren op zaterdag stukken minder als bij de trainingen en bepaalden de kop en staartstekken deels de uitslag. “Ik verwacht dan ook niet dat er iemand met twee punten individuele winnaar wordt, dus Peter van de Wilik, eerste in zijn vak met ruim negen kg en de 2 die Arnout van der Stadt eveneens met ruim negen kg in zijn vak scoorde, maken beide kans op een podiumplek, maar zelfs Leo Koot met een vier kan morgen nog wel eens gaan verrassen”


Peter vd Wilik (foto: matchfishing.nl)

Uiteraard is het teamresultaat het allerbelangrijkst en hopelijk kunnen Henk Roskam met een negen en Theo Leyerik met een tiende plek in hun vak vandaag , zich zondag verder optrekken aan het super teamresultaat.

Morgen is de finale en zal om half drie duidelijk zijn wie de winnaars zijn en Jan Van Schendel, immer terughoudend, is nu terecht een stuk optimistischer als hij besluit met de woorden “’t moest er nu maar eens van komen!”

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.