HSV Service

Nederland staat op dubbel zilver

9865
25 aug 2012

Nederland staat na een spannende en zeer druk bezochte 1e wedstrijddag van het WK Damesvissen op de 2e plaats. Dit geldt zowel voor het landenklassement als voor het individuele klassement, waarin Anja Groot verdienstelijk 1e werd in vak A met 2.297 gram. Alleen de Tsjechische Marketa Novachkova moet zij voor laten gaan; zij ving 3 brasems met een totaalgewicht van 5.317 gram. .


Anja ving al haar brasems met de matchhengel

's-ochtends om 07.00 was de pers al massaal aanwezig met Radio 1, het NOS-journaal, Omroep Friesland en ANP-foto, met daarnaast vele lokale en buitenlandse hengelsportpers. Klik hier voor foto's van ANP.
In het NOS-journaal van 18.00 uur én 20.00 uur is een reportage te zien van deze 1e dag van het WK.

De deelnemers hadden hun voorbereidingstijd van 2 uur hard nodig, voordat om 10.00 uur het startsignaal bij een klein zonnetje klonk.Ondanks de slechte weersvoorspellingen viel het weer op een paar buien en een dreigende onweersbui die net voorbij trok, met een tijdelijk stevige wind, heel erg mee. Het laatste uur voor het einde van de wedstrijd werd het zelfs weer warm en drukkend. De spanning was ook te snijden bij het Nederlands team, want Ingeborg Audenaerd, regerend Wereldkampioen, streed om de 1e plaats in haar vak D. Zij ving verdienstelijk 4 vissen (645 gram), maar moest haar meerdere erkennen in de Tsjechische Barbora Bacinova, die met 1 brasem van ruim 750 gram de vakwinst binnenhaalde.


Ingeborg cupt bij

Loraine Vermeulen in vak C werd zeer verdienstelijk 3e in haar vak, terwijl Chantal Mensink op plaats B10 zich van de nul viste met 1 vis van 132 gram en daarmee 6e werd in haar vak.

Op de staartplek schoten bij Melissa Krijgsman onfortuinlijk 2 brasems los, waardoor zij naast de vissen ook haar klassement verspeelde. Zij bleef evenals 5 andere landen op de gevreesde nul staan.


Dramatisch moment voor Melissa Krijgsman

Het internationaal ervaren coachteam met Jan van Schendel, Stefan Verhoeven en  André Schipper met hun team van begeleiders/bankrunners bleven op de hen bekende wijze ingetogen over het behaalde resultaat en de kansen voor de dag van morgen. 

 

Onderstaand de vakuitslagen van de 1e dag:
VAK A

VAK B

VAK C

VAK D

VAK E

Uitslag landen 1e dag

Uitslag individueel 1e dag

                                                          


                      Op het Stekkie terrein kon de jeugd aan allerlei visclinics meedoen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide