HSV Service

Onderzoek visstand Zandwiel Etten-Leur op 21 november a.s.

8152
19 nov 2012

Woensdag 21 november 2012 wordt, op verzoek van Hengelsportvereniging De Kleine Voorn uit Etten-Leur, door Sportvisserij Nederland een onderzoek naar de visstand van ‘Het zandwiel’ te Etten-Leur uitgevoerd. Het onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van sterk teruggelopen vangsten en de steeds vaker optredende algenbloei.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in Het zandwiel te Etten-Leur. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over maatregelen die de problemen kunnen oplossen.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. Dit onderzoek start om 09.30 uur aan de Haagse Dijk gelegen te Etten-Leur.

De HSV De Kleine Voorn telt ruim 850 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.