HSV Service

SNB voorkomt dregverbod Rotterdam

8058
27 nov 2012

Recent is in de vergunning-voorwaarden van de Hengelsportvereniging Groot Rotterdam een aanpassing gerealiseerd die mede dankzij bemoeienis van de Snoekstudiegroep Nederland België, SNB, tot stand is gekomen.

Dregverbod

In de eerste helft van dit jaar werd de SNB benaderd door iemand van de roofvis afdeling van genoemde HSV. Er geldt al een tijd een verbod om met dreggen te vissen, hetgeen niet prettig is voor de talloze roofvissers in dit gebied. De hulp van de SNB om de vereniging en haar vergunningverleners te overtuigen werd ingeroepen. In mei van dit jaar heeft de SNB middels een vertegenwoordiger uit haar vereniging een presentatie gehouden met de voordelen en overwegingen om het dreg verbod op te heffen. Na deze vergadering is er tussen de HSV en de gemeente, waterschap en overige instanties overleg geweest over de nieuwe vergunning-voorwaarden.

Verbod opgeheven

Het resultaat van deze gesprekken is dat met ingang van 2013 het verbod op het gebruik van dreggen wordt beëindigd. Uitstekend nieuws voor alle roofvissers, maar zeker ook voor de snoek. Het slikken van enkele haken bij gebruik van natuurlijk aas zal dus voortaan tot het verleden gaan behoren nu er weer met dreggen mag worden gewerkt. Ook op het meeste kunstaas zitten standaard dreggen, zodat ook hier de roofvissers geen aanpassingen meer hoeven te doen.

Belangrijk resultaat

In een tijd waarin sommigen zich afvragen of belangenbehartiging nog wel van deze tijd is is dit een belangrijk resultaat. Door bemiddeling en voorlichting vanuit de SNB is bereikt dat een grote groep roofvissers hun hobby beter en visvriendelijker kunnen uitvoeren.

Ledenwerf actie Utrecht

De Snoekstudiegroep Nederland België, SNB, houdt tijdens de komende Hengelsportbeurs in Utrecht een ledenwerf actie waarbij prachtige prijzen te winnen zijn. De SNB is op twee plaatsen te vinden. Op de stand van Sportvisserij Nederland zijn wij met het demonstreren van roofvis zaken voor de jeugd. Ook hebben wij een gecombineerde stand waar de SNB zichzelf presenteert. Op een groot scherm ziet u unieke roofvisfilms en diashows.

Wie zich tijdens de drie beursdagen bij de SNB stand als lid inschrijft maakt kans op een leuke prijs. Per dag wordt één persoon uitgeloot. Hij of zij heeft de keuze uit drie opties:

  • Een gratis lidmaatschap voor 2013;
  • Een dag mee vissen in Noord-Holland onder begeleiding van een gids. Naar keuze kan gevist worden vanaf de kant met Jan Eggers of vanuit de boot met Thomas Knijnenburg;
  • Een mooie multifunctionele tang van Rozemeijer t.w.v. 50 euro.

Iedereen die zich als lid van de SNB aanmeldt ontvangt sowieso gratis nog het decembernummer van 2012 van het prachtige verenigingsblad “Snoekerijen”.

Het lidmaatschap van de SNB kost per jaar slechts 25 euro waarvoor leden vier maal het magazine “Snoekerijen” ontvangen. Daarnaast kunnen leden aan activiteiten en exclusieve ledenacties meedoen.

Bron: SNB

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.