HSV Service

Nachtvis- en Derdehengeltoestemming

10700
29 nov 2012

Met de wijziging van de visserijregels per 1 oktober 2012 mag bijna overal het hele jaar ‘s nachts worden gevist. Voorheen was het nachtvissen in de meeste wateren alleen toegestaan in juni, juli en augustus. De rijksoverheid wilde echter geen ontheffingen meer verstrekken en het is nu aan de sportvisserijsector om een en ander zelf goed te regelen.

Sportvisserij Nederland, de federaties en De KSN hebben daarom gezamenlijk een Landelijke Nachtvistoestemming voor op de VISpas ontwikkeld. Ook is er een toestemming voor het gebruik van een derde hengel. De sportvissers krijgen zo meer vismogelijkheden.

Ze hoeven niet bij iedere visrechthebbende een aparte toestemming te kopen en besparen daarmee geld. Ook is de controle eenvoudiger en de extra toestemming kan bij misdragingen, los van de VISpas, worden ingenomen.

-> Lees hier alles over de Landelijke Nachtvistoestemming en Derde hengeltoestemming (pdf)

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.