HSV Service

Den Helder Hengelsporthoofdstad 2013

6146
04 mrt 2013

Driemaal is scheepsrecht voor de populaire hengelsportgemeente. Den helder mag zich na drie keer genomineerd te zijn eindelijk ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ noemen. Met maar liefst 52% van de ruim 2.000 stemmen liet de stad de andere finalisten Den Haag en Zwolle achter zich.

Afgelopen weekend werd tijdens Visma, de hengelsportbeurs die de verkiezing alweer voor de derde keer initieert, de winnaar bekendgemaakt. Bas de Wildt van de gemeente Rotterdam, afdeling Watermanagement, droeg symbolisch het stokje over aan de wethouder van Den Helder, Kees Visser.


Van links naar rechts; Marit Meier (Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard), Kees Visser (wethouder Den Helder), Gerrit Janssen (Voorzitter hengelsportvereniging Den Helder), Peter de Jong (Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam) en Bas de Wildt (Gemeente Rotterdam, afdeling watermanagement)

Bij het in ontvangst nemen van de titel roemde wethouder Visser de Hengelsportvereniging Den Helder: “De leden van de vereniging hebben zich ieder jaar enorm ingezet om de titel te veroveren. Daar heb ik veel waardering voor. Het feit dat Den Helder nu heeft gewonnen, is grotendeels aan hun niet aflatende inzet te danken. Wij zijn blij met verenigingen zoals de HSV, die Den Helder op beurzen als deze zo goed promoten. Zeker in het jaar waarin wij in juni de gastheer zijn van het grootschalige evenement Sail Den Helder 2013.”

Den Helder blinkt uit door grote diversiteit

Natuurlijk is wethouder Visser enorm in zijn sas met het verwerven van deze titel: “Het klopt als een bus dat wij deze titel mogen voeren. Den Helder, met zijn meeste zonuren van Nederland, is een El Dorado voor de hengelsporter. Of je nou de stoere dijk, ons prachtige strand, de statige linie, het Noord-Hollands Kanaal of de unieke kanoroute opzoekt, je vindt overal prima visplekken.

En daarbij: wij zijn het centrum van de Noordzee en de poort naar de Waddenzee! En dan hebben we rechts van ons ook nog het IJsselmeer. Trouwens, vergeet ook onze zuiderburen niet: de diverse kanalen, sloten en binnenwateren in de Kop van Noord-Holland zorgen voor ongekende vismogelijkheden. Waar je ook gaat of staat, overal vind je visrijke wateren met vissen in alle soorten en maten. Ik hoop dat vissend Nederland zelf komt kijken en ervaren hoe geweldig het hier is.”

Bron: Visma

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide