HSV Service

Verenigingspresentaties online!

6292
12 dec 2013

Verenigingen kunnen vanaf vandaag een aantal PowerPoint presentaties over de snoek en de karper downloaden, die zijn te gebruiken tijdens een cursus of voorlichtingsavond voor de jeugd. De presentaties zijn geschikt voor de leeftijdscategorie van ongeveer 12 tot 18 jaar.

Veel verenigingen organiseren cursussen of voorlichtingsavonden voor de jeugd, waarbij het vissen op witvis met de vaste hengel wordt geleerd. De iets oudere jeugd ontbreekt meestal tijdens deze activiteiten, omdat jongens en meiden vanaf een jaar of 12 vaak meer interesse hebben in het vissen op snoek of karper. Om de verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een cursus of avond over snoek of karper heeft Sportvisserij Nederland een aantal presentaties gemaakt.

Biologie van de snoek en karper

In eerste instantie zijn PowerPoint presentaties gemaakt over de biologie van de snoek en de karper. Onderwerpen als herkenning, leefomgeving, voortplanting, voedsel en groei komen hierbij aan bod. Voor beide vissoorten is een tweedelige presentatie beschikbaar, die op twee cursusavonden kan worden getoond. Voor de verenigingen die alleen een voorlichtingsavond over de snoek of karper houden is van beide tweedelige presentaties een iets ingekorte versie gemaakt.

 Beelden uit de snoek- en karperpresentatie

Begeleidende tekst

Om te zorgen dat de presentaties door iedereen binnen de vereniging kunnen worden gegeven, gaan ze vergezeld van een tekstbestand. Bij elke dia in de presentatie zijn enkele regels tekst geschreven, zodat geen enkele vrijwilliger met een mond vol tanden hoeft te staan. Uiteraard kan de tekst worden aangevuld met eigen ervaringen en spannende visverhalen, om het voor de kinderen zo leerzaam en boeiend mogelijk te maken.

De presentaties over de biologie van de snoek zijn hier te downloaden.
De presentaties over de biologie van de karper zijn hier te downloaden.

Binnenkort meer!

Momenteel wordt gewerkt aan een meer praktijkgerichte presentatie over het vissen op snoek met kunstaas, waarbij de bekende folder ‘Vissen doe je zo – met kunstaas’ als leidraad wordt gebruikt. Ook komt er een presentatie over visveilig karpervissen, met tips over het deskundig drillen, landen, onthaken, fotograferen en terugzetten van de karper en het gebruik van visveilige rigs en loodsystemen.

Sportvisserij Nederland hoopt met deze presentaties te voorzien in een behoefte bij de aangesloten verenigingen. Voor vragen of opmerkingen over de presentaties kan contact worden opgenomen via dit mailadres.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide