HSV Service

Visplaats mindervaliden Zuigerplas

5750
24 jun 2014

Hengelsportvereniging Lelystad-Dronten gaat extra aandacht besteden aan de toegankelijkheid van het viswater in de Flevopolder voor rolstoelers. De opening van een visplaats voor mindervalide sportvissers aan de Zuigerplas in mei is de eerste in een reeks voorzieningen die speciaal voor deze doelgroep wordt gerealiseerd.

Foto: Piet van Leeuwen verrichte samen met de initiatiefnemers de opening van de speciale visplaats.

De toegankelijkheid van viswater voor mindervalide sportvissers laat helaas nogal eens te wensen over. Dat was ook het geval bij de Zuigerplas nabij Lelystad. De Hengelsportvereniging Lelystad-Dronten (HSVL) heeft de signalen die zij hierover kreeg opgepikt en actie ondernomen.

Enkele enthousiaste leden van de vereniging zijn daarop in overleg getreden met de terreinbeheerder, Staatsbosbeheer. Die stelde als voorwaarden dat er geen steigers mochten worden gebouwd en geen oever mocht worden verwijderd, maar stond verder positief tegenover het plan.

Helpende hand

Nadat de plannen waren goedgekeurd, kon de schop de grond in voor de aanleg van de speciale visplaats. Toen de werkzaamheden van start gingen, zat even verderop een sportvisser. Die was nieuwsgierig en kwam even kijken wat er te gebeuren stond. Na met handen en voeten de bedoeling te hebben uitgelegd, besloot Gregor om de handen uit de mouwen te steken en zijn steentje bij te dragen.

Inmiddels is de visplaats officieel geopend en wordt er al druk gebruik van gemaakt. De waterbeheercommissie van de HSVL onderzoekt momenteel waar elders verbeteringen gewenst zijn en deze ook gerealiseerd kunnen worden.

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.