HSV Service

Persbericht: Iedereen vangt vis op NK Kustvissen Jeugd en Vrouwen

3830
06 nov 2007

Op het Nederlands Kampioenschap Kustvissen voor Jeugd en Vrouwen, afgelopen zaterdag 3 november aan de Dintelhaven in Europoort, heeft iedere deelnemer vis gevangen. Een volstrekt uniek resultaat dat iets vertelt over de visrijkdom in dit gebied.

Aan het kampioenschap dat werd georganiseerd door Sportvisserij Nederland deden 18 jonge zeevissers in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar mee, 25 jonge mannen van 15 tot en met 19 jaar en 25 dames vanaf de leeftijd van 15 jaar. Elke categorie z'n eigen NK en natuurlijk een eigen kampioen.

Bij de jongste jeugd, de B-categorie, ging de nationale titel naar Mariska Janse uit Westkapelle. Zij ving 15 vissen goed voor een totaal van 365 centimeter. Bij de 'oudere jongeren' van de A-categorie ging de overwinning naar Jeromy van Houdt uit Scherpenisse. Zijn vangst telde 14 vissen samen 288 centimeter. Bij de vrouwen werd Miranda Verschuren uit Halsteren Nederlands Kampioen met een vangst van zeven vissen met een totaal van 160 centimeter. Zeevissen is populair bij honderdduizenden Nederlanders, waaronder veel vrouwen. Met name in het zuidwesten van ons land en in Noord-Holland doen vrouwen ook regelmatig mee aan zeeviswedstrijden en niet zonder succes.

Dikwijls belanden onze vrouwen bij internationale viswedstrijden op het erepodium. En omdat de hoeveelheid zoet water in Zeeland en West-Brabant beperkt is, gaan kinderen in die regio al snel zeevissen. De goede vangst van dit NK bestond voornamelijk uit bot, wijting en fint. Duidelijk hebben deze zeevissoorten het prima naar hun zin in de voormalige zoete Botlekwateren.

Na dit kampioenschap volgt komende weken een laatste serie wedstrijden die bepaalt wie van de A-jeugd en wie van de vrouwen door de bondcoaches worden gekozen om in 2008 deel te nemen aan de wereldkampioenschappen kustvissen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide