HSV Service

PERSBERICHT: 6e viswedstrijd Topcompetitie aan Noordhollands Kanaal

6372
18 sep 2007

Zondag 23 september organiseert Sportvisserij Nederland de zesde viswedstrijd van een serie van acht wedstrijden van de Nationale Topcompetitie 2007.

De competitie waaraan zowel mannen, vrouwen als junioren deelnemen, heeft tot doel om tot een selectie de komen van wedstrijdvissers die volgend jaar meedoen aan het wereldkampioenschap, EK en interlandwedstrijden. Aan de wedstrijd doen 140 senioren en 30 juniorenvissers mee en er wordt van 10.30 tot 14.30 uur gevist aan het Noordhollands Kanaal bij Spijkerboor. Circa 16.30 uur volgt de prijsuitreiking in restaurant Het Wapen van Assendelft aan de Dorpsstraat in Assendelft.

Van de bijna twee miljoen Nederlandse sportvissers doet een groot aantal van hen wel eens mee aan een viswedstrijd. Deelnemers aan de Nationale Topcompetitie vormen echter de absolute wedstrijdtop, zeg maar de Formule-1 van het wedstrijdvissen. Bij de topcompetitie is het volgens het internationaal wedstrijdreglement alleen toegestaan te vissen met vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels die zijn voorzien van een dobber. Vissers zijn verdeeld over verschillende sectoren waarin men wedstrijdpunten kan scoren. Sectorwinnaars krijgen één punt, de nummers twee twee punten enz. Degene met aan het eind van de competitie het kleinste aantal punten wint de competitie. Van de acht wedstrijden mogen de twee slechtste resultaten vervallen. Naast de competitievissers (licentiehouders) is bij elke wedstrijd ook plaats voor enkele dagdeelnemers die zich kunnen meten met topvissers en evengoed kans maken op één van de mooie dagprijzen. Iedereen vist op een vaste en vooraf gelote stek. Gevangen vis wordt gedurende de wedstrijd bewaard in ruime leefnetten en na afloop van de match gewogen en weer ter plekke teruggezet.

Voor meer informatie over de Nationale Topcompetitie kunt u contact opnemen met Sportvisserij Nederland in Bilthoven, tel. (030) 6058400, e-mail info@sportvisserijnederland.nl of bezoek onze wedstrijden-sectie
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.