HSV Service

Zware dobber voor dames op WK Sportvissen

6101
28 aug 2007

Komend weekend beleeft het Nederlandse Damesteam Zoetwatervissen haar vuurdoop op het WK voor Dames in het Spaanse Toledo. Het wordt een waar spektakel met loeisterke karpers en meervallen.

Tijdens de trainingsweek wisten de Nederlandse dames al schubkarpers tot 4 kilo te vangen. Met de vaste hengel welteverstaan.

Het is de eerste keer dat Sportvisserij Nederland een team naar het WK voor Dames, waaraan zestien landen meedoen, afvaardigt. De toenemende populariteit van de hengelsport onder vrouwen is daar zeker debet aan. Bondscoach André Claessen: "Je ziet steeds meer dames aan de waterkant en vooral onder de jeugd zie je dat er een nieuwe generatie vrouwelijke wedstrijdvissers is opgestaan. Daaruit hebben we nu een jong, maar super gemotiveerd team samengesteld."

Karper in de hoofdrol
De Nederlandse equipe zal zich staande moeten houden tussen internationale toppers als Engeland, Frankrijk en Italië. Deze teams hebben jarenlange internationale ervaring met de visserij op sterke vissen als karper. En de karper, een vis die in Nederland geen rol van belang speelt in de wedstrijdvisserij, gaat komend weekend zeker de hoofdrol opeisen.

Claessen: "We gaan een zware dobber krijgen aan deze spectaculaire visserij, maar de dames hebben hard getraind en gaan vol vertrouwen de strijd aan. Sommigen zijn zelfs de sportschool in geweest om de krachtige karpers beter te kunnen temmen."

De trainingsweek laat steeds betere vangsten zien. Dit betekent dat het WK zelf wel eens topgewichten van 20 kilo en meer zou kunnen opleveren.

Het Team
Het eerste Nederlandse WK-damesteam Zoet van Sportvisserij Nederland bestaat uit Ingeborg Audenaerd (Sas van Gent), Sandra Claessen (Alkmaar), Anja Groot (Beverwijk), Anouk van de Belt (Zwiggelte), Jessica Vos (Schuinesloot) en Melissa Bisschop (Wijster). Als coaches zijn André Claessen en Martin van der Aa aangesteld. Officiële sponsors zijn Heledirn en Sensas.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.