Vis & water

Vissen terug in water Dauwendaele

8043
27 mrt 2008

Girsesland - Nu het baggeren in de waterpartijen in Dauwendaele is afgerond, kunnen hengelaars hun visstekje weer innemen.

Woensdag heeft waterschap Zeeuwse Eilanden, in samenwerking met Hengelsport Vereniging Middelburg en de gemeente, zo’n 200 kilo vis uitgezet.

De afgelopen maanden hebben gemeente en waterschap hard gewerkt om het water in Dauwendaele weer helemaal op orde te krijgen. Een schone waterbodem die er weer jaren tegen kan is het gevolg. Ook zijn er natuurvriendelijke oevers (flauwer talud) aangelegd.

Naast karpers vinden ook de snoekbaars en rietvoorn hun plekje in de hoofdwatergangen van de wijk. Het aantal karpers dat wordt teruggezet is verminderd voor een beter evenwicht in de visstand. Bovendien kunnen karpers, nu ze met minder zijn, ook groter worden. En dit is weer aardig voor de vissers.

Bron: blikopnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.