Vis & water

Illegale visserij op IJsselmeer

9304
02 sep 2008

Bron: blikopnieuws.nl. Amsterdam - Het Visstroperijteam IJsselmeer heeft de afgelopen weken zesentwintig fuiken uit het IJsselmeer en de Randmeren gehaald.

Op zondag 31 augustus trof het team zeven stel schietfuiken met een totale lengte van tweehonderd meter aan. Schietfuiken mogen alleen met vergunning gebruikt worden. Een dader werd niet aangetroffen. Op het Ketelmeer werden een dag eerder twee stropers geverbaliseerd voor het gebruiken van illegaal vistuig. Bij hen werd vijfhonderd meter hoekwant aangetroffen. Ook op 24 juli werd een man geverbaliseerd voor illegale stroperij met hoekwant.

Het Visstroperijteam IJsselmeer is een samenwerkingsverband tussen de Algemene Inspectiedienst (AID), het KLPD en de provincie Flevoland. De saneringregeling IJsselmeervisserij van het ministerie van LNV was de aanleiding voor de oprichting van het team in 2006. De vermindering van de beroepsvisserij zou kunnen leiden tot een toename van stroperij en illegale visserij.

Bron: blikopnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.