Vis & water

Snoekbaars Migratieonderzoek bij Niftrik

9975
18 sep 2008

Het onderzoek naar het trekgedrag van snoekbaars in onze rivieren verloopt naar wens en levert nu al opzien- barende resultaten op. Zo blijken deze mysterieuze roofvissen behoorlijk treklustig te zijn. Om de migratie- stromen van de snoekbaars in de Maas in kaart te brengen, organiseerde Sportvisserij Nederland een visdag om meer onderzoeksmateriaal te verzamelen.

Op woensdag 17 september hebben negen boten met sportvissers hun best gedaan om op de Maas bij Niftrik snoekbaarzen te vangen voor dit bijzondere project. Het weer was perfect en met de vangsten leek het ook de goede kant op te gaan. Zo ving Rick Stalenhoef direct al in de eerste minuut een maatse vis. Ook projectleider Toine Aarts had al snel een mooie vis in de boot. Daarna ging de rivier minder hard stromen en werd het hard werken voor een vis(je). In totaal werden er deze dag veertien maatse snoekbaarzen gevangen. De vissers van Sportvisserij Nederland leverden vijf maatse vissen aan, de Baitrebels (met levende snoekbaarslegende Ed Kowski aan boord) vingen drie vissen. De overige maatse vissen werden gevangen door een Belgische boot en de hoofdredacteur van Dé Roofvis, Steef Meijers. De gevangen snoekbaarzen zullen worden voorzien van speciale zenders en weer worden teruggezet in de Maas. Deze onderzoeksdag werd gesponsord door Rijkswaterstaat en Publishing House.

Sportvisserij Nederland medewerker én fanatiek snoekbaarsvisser Marco Kraal op de Maas bij Niftrik.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.