Vis & water

Waterschap leert over hengelsport

7441
20 okt 2008

Recent is er een leerzame dag georganiseerd voor een aantal medewerkers van het waterschap Rijn en IJssel.

Het waterschap heeft aan de federatie Midden Nederland gevraagd of zij iets konden organiseren waarbij de medewerkers op een actieve en leuke manier kennis kunnen maken met de hengelsport.

De federatie heeft dit opgepakt en in samenwerking met het RAVON en Sportvisserij Nederland een mooi programma in elkaar gezet. De dag begon met een presentatie van Sportvisserij Nederland en het RAVON, daarna moesten de medewerkers de laarzen aantrekken en het veld in richting Sluis De Pol aan de Oude IJssel. Aangezien de groep bestond uit ruim 50 medewerkers moest er met groepjes worden gewerkt.

Het thema van de dag was vangstenregistratie. De medewerkers hebben gevist met de hengel, met schepnet en hebben kunnen meekijken bij een visserijkundig onderzoek. Bij het visserijkundig onderzoek konden niet veel mensen helpen, daarom werd er een mini cursus visherkenning gegeven voor de medewerkers.

Er werd gehoopt op een grote vangst vooral door de medewerkers, helaas bleef de score laag. Aan de hengel werd slechts één winde gevangen. De schepnetters die met de medewerkers van het RAVON meegingen hadden meer geluk, zij vingen veel stekelbaarsjes enkele bermpjes en nog een bittervoorn.

De mini cursus visherkenning deed voor veel mensen de ogen open, er waren namelijk enkele meervallen en een grote roofblei gevangen. Deze vangsten spraken tot de verbeelding, helaas was de rest van de vangst zeer beperkt, er is zelfs niet één brasem gevangen op dit stuk van de Oude IJssel. Na afloop kon worden teruggekeken op een mooie dag dit kwam mede door het erg mooie weer en uiteraard de enthousiaste vrijwilligers die hebben meegeholpen aan deze dag!

Bron: Hengelsportfederatie Midden Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.