Vis & water

Duizenden bezoekers bij opening WK Bootvissen en beurs Zeehengelsport Totaal

10062
25 okt 2008

Om 11.00 uur, op een zonovergoten ochtend, waren de eerste duizend bezoekers al in Colijnsplaat gearriveerd.

Ze brachten eerst een bezoek aan de enorme beurstent, waar ruim 60 exposanten hun hengels, molens, visboten en visreizen aan de man brachten. Ook buiten waren talloze demonstraties van surfcasting, viskayakken en visroken om te bekijken en zelf actief aan mee te doen.

Onder grote belangstelling ging om 15.00 uur in het oude centrum van Colijnsplaat de officiële vlaggenparade van start. Alle nationale teams, vergezeld door een brassband en dames, heren en kinderen in 12 verschillende Zeeuwse klederdrachten, die de landenbordjes droegen, liepen via de authentieke dorpskern langs de beurstent over de dijk naar de vissershaven.
Op de grote aanlegsteiger recht voor de visafslag werden de teams onder het hijsen van hun vlag en het afspelen van hun volkslied voorgesteld aan het publiek.

Hierna was er voor de ruim 250 genodigden in de visafslag een receptie. Voorzitter Nol Sweep van Sportvisserij Nederland en Henk van Kooten, burgemeester van de gemeente Noord-Beveland, hielden een speech, waarna Pierre Biever van de Wereld zeevisbond (FIPS-Mer) het WK officieel opende. Klik hier voor zijn officiële openingsspeech.

Klik hier voor meer sfeerfoto’s
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.