Vis & water

Water Natuurlijk wint waterschapsverkiezingen!

11666
03 dec 2008

Uit de voorlopige uitslagen op 29 november blijkt dat Water Natuurlijk met ruime voorsprong de waterschapsverkiezingen heeft gewonnen. Liefst 101 zetels van de totaal 502 zetels binnen alle 26 waterschappen wist de partij te winnen. Hiermee staat Water Natuurlijk ruim vóór gevestigde politieke partijen als CDA, PvdA en VVD.

De acties (500.000 oplage Hét VISblad, 600.000 flyers, 50.000 e-mails, websites, persberichten) vanuit Sportvisserij Nederland ter ondersteuning van de verkiezingscampagne waren een groot succes. Door sportvissers werd in groten getale gestemd. Bijna alle sportvisserijkandidaten werden met voorkeursstemmen gekozen en ook veel stemmen gingen naar de nummer 1 op de lijst van Water Natuurlijk. Het blijkt dat sportvissers betrokken zijn, dat zij willen opkomen voor hun belangen, en dat zij met zijn allen een front kunnen vormen. Criticasters van Water Natuurlijk hebben wat betreft de verkiezingen hun ongelijk gekregen.

Graag bedankt Sportvisserij Nederland alle hengelsportorganisaties voor hun medewerking en vooral alle sportvissers die op de (sportvisserij)kandidaten van Water Natuurlijk hebben gestemd.

Er is weer een stap gezet naar een krachtiger maatschappelijke positie voor de sportvisserij en een sterkere regionale inbreng via de waterschapsbesturen. Nu zullen de gekozen kandidaten het in de waterschapspraktijk moeten gaan waar maken. Een waterbeheer gericht op veiligheid, maar ook meer ruimte voor natuur en recreatie. Sportvisserij Nederland en de regionale hengelsportfederaties zullen hen hierbij ondersteunen.

Alleen door samenwerking en krachtenbundeling kunnen we als sportvisserij veel bereiken. Sportvisserij Nederland staat hierbij vooraan: voor de sportvissers en de vis in ons land.

3/12 Update: Definitieve uitslagen waterschapsverkiezingen bekend.

Op dinsdag 2 december om 10:00 uur hebben de waterschappen de definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen bekend gemaakt.

Bijna alle sportvisserijkandidaten – 24 van de 32 kandidaten – zijn gekozen. Een flink aantal hiervan (13) kan dankzij voorkeursstemmen plaatsnemen in een waterschapsbestuur.

De complete uitslagen van alle waterschappen, een overzicht van de opkomstpercentages en een overzicht van de 10 grootste partijen zijn te vinden op de volgende website: www.hansbouma.nl/waterschappen.  Klik een waterschap aan en klik vervolgens op "volgende" rechts onder op het scherm.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.