Vis & water

Cites-conferentie slecht nieuws voor vissen

6283
29 mrt 2010

De internationale Cites-conferentie over de handel in bedreigde diersoorten wordt donderdag afgesloten. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste beslissingen die zijn genomen in het Arabische Qatar.

Blauwvintonijn: Een handelsverbod voor blauwvintonijn is door een duidelijke meerderheid afgewezen. Onder meer Japan, dat zijn eetcultuur bedreigd zag, Libië en Turkije stemden tegen. De Europese Unie onthield zich van stemming.

Haaien: Alle voorstellen om regels op te stellen voor de grensoverschrijdende handel in haaien zijn verworpen. Geen van de vijf haaiensoorten waarover is gesproken, wordt berschermd. Dinsdag werd besloten om de haringhaai op lijst 2 te zetten, waarmee handel onder voorwaarden mogelijk zou zijn. Dit besluit werd donderdag echter teruggedraaid tijdens de laatste zitting. Japan en China leidden het verzet.

Bron: ANP

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.