Vis & water

Bijzondere trekvis krijgt eigen promotiebord

4190
04 jan 2011

Op maandag 8 november 2010 werd door de Stichting Waterloop in samenwerking met de Poller Maigeloog (soort vereniging met als doel het in ere houden van de meivisvangsten) een informatiepaneel onthult over het EU Elftenproject in het Rijnsysteem.

De bedoeling is dat er meerdere informatiepanelen langs de Rijn opgesteld worden (net als bij de Nederlandse vispassages in de Lek).

Bij de opening waren onder andere aanwezig de projectleider Dr. A. Scharbert, Projektmanager EU LIFE-Projekt Maifisch / Stiftung Wasserlauf NRW, W. Sollbach, Voorzitter Rheinischer Fischereiverband von 1880 e.V. / Stichtingsbestuur Wasserlauf, D. Heinicke, Voorzitter Bürgerverein (Dorpsraad) Poll, W. Stadoll, Bezirksbürgermeister (deelraadgemeente) Poll, W. Bartsch, Burgermeester van Keulen, H. Burgwinkel, Reihmeister (voorzitter) Poller Maigeloog, R. Vogt, Leider Hoogwaterbescherming Keulen.

Het informatiepaneel gaat in op de levenscyclus van de elft of meivis. Ook wordt een beschrijving gegeven van het EU Life project. Klik hier (pdf) voor de vertaling van de tekst van het informatiepaneel. Inmiddels zijn sommige exemplaren van de uitzet in juni 2010 nabij Rees gevangen.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide