Vis & water

Provincie Flevoland heeft hart voor sportvisserij en natuur

6457
14 feb 2011

Vorige week vertelde Marco Kraal op Omroep Flevoland dat Sportvisserij Nederland bezwaar aantekent tegen de vergunning die de provincie wil verlenen aan de beroepsvisserij op het Markermeer. In deze uitzending werd mogelijk de indruk gewekt dat de provincie tegenover de sportvisserij staat.

Dat willen we even rechtzetten. Niets is namelijk minder waar. De provincie Flevoland heeft namelijk zeker hart voor de sportvisserij. Lees hier het artikel (PDF) dat in het komende Visblad staat maar eens door. Flevoland is zelfs een van de weinige provincies die beseft dat sportvisserij een belangrijk recreatief en toeristisch product is. Dat is overigens begrijpelijk want Flevoland is een zeer waterrijke provincie met een meer dan puike visstand!

Wat betreft het natuurbeleid is de provincie echter sinds kort formeel verantwoordelijk voor het uitgeven van vergunningen aan activiteiten op het Markermeer die mogelijk schadelijk zijn voor de natuur. Sportvisserij Nederland kan dus niet anders dan bij deze provincie bezwaar aantekenen.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.