Vis & water

Visserijkundig Onderzoek te Castricum

3471
05 dec 2011

Op verzoek van Hengelsportvereniging Castricum uit de gemeente Castricum, onderzoekt Sportvisserij Nederland dinsdag 6 en woensdag 7 december 2011 ‘een aantal wateren’ te Castricum

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de wateren. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. De HSV Castricum telt circa 500 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater.

Het onderzoek start om 09:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken. Er komen leerlingen van de OBS de Klimop uit groep 7 en 8 om 10:00 en om 11:00 uur kijken en ‘s-middags komt groep 7 van Visser 't Hoofd school om 13:00 uur kijken bij dit Visserijkundig Onderzoek. Zij krijgen van Vismeester Evert Dijkhof een speciale ‘visles’.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.