Vis & water

Diverse vissterftes in Nederland

6922
10 jul 2012

De afgelopen dagen zijn verschillende meldingen van forse vissterftes binnengekomen, in verschillende delen van het land.

De vissterfte in het gebied van het Waterschap Groot Salland blijkt wijder verspreid dan eerder gemeld. Niet alleen in het Overijssels Kanaal bij Lemelerveld, maar ook in de Dedemsvaart bij Nieuwleusen en in Kampen, Dalmsholte, Luttenberg en Haarle zijn dode vissen gevonden.

-> Lees het hele bericht op RTV Oost

Schiedam

Schiedam - In het water van de Snelliussingel in Schiedam is een groot aantal dode vissen waargenomen. Na de hevige regenval van afgelopen dagen was rioolwater in de sloot terechtgekomen. Hierdoor was er geen zuurstof meer in het water voor de vissen.

-> Lees het hele bericht op Blik op Nieuws

Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Het hoogheemraadschap heeft maandag in Heerhugowaard een honderdtal dode vissen opgeruimd uit de sloot tussen de Draai en de Schilderswijk. De dieren lagen daar al het hele weekeinde te stinken, zodat buurtbewoners begonnen te bellen met gemeente, hoogheemraadschap, politie en zelfs recreatieschap Geestmerambacht.

-> Lees het hele bericht in het Noordhollands Dagblad

Vissterfte, wat te doen?

-> Lees er hier alles over!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide