Vis & water

Natuurdag exoten

6343
11 sep 2012

Sportvissers vangen vaak bijzondere vissen. Ook exotische vissoorten worden vaak met de hengel gevangen. Sportvisserij Nederland werkt samen met natuurorganisaties om exotische vissen te signaleren.

afbeelding: een onlangs aan de hengel gevangen tilapia in Nederland.

Voor meer bijzondere vangsten zie: www.bijzonderevangsten.nl. Zelf een bijzondere vis gevangen? Meld hem op www.mijnvismaat.nl

Voor geïnteresseerden vindt er op zaterdag 24 november een Landelijke dag plaats van het Sovon. Er is deze dag speciale aandacht voor exotische planten en dieren.

In een serie lezingen wordt dit thema nader belicht. Daarnaast zijn er tal van stands van organisaties, werkgroepen, boek- en veldmaterialenverkopers en aanbieders van natuurreizen. Deze dag is vrij toegankelijk en interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse -én exotische- flora en fauna. In de loop van het najaar kunt u meer details over het exotenprogramma vinden op www.voff.nl

De Landelijke Dag vindt plaats op de Universiteit Nijmegen in de Refter, de hal van het Erasmusgebouw en in het bijbehorende collegezalencomplex.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide