Vis & water

RAVON-vissenweekend: doe mee!

5954
26 jun 2013

Het RAVON vissenweekend wordt jaarlijks georganiseerd door RAVON in de laatste week van september of de eerste week van oktober. De nadruk tijdens het vissenweekend ligt op het verzamelen van gegevens. Ook sportvissers worden opgeroepen om deel te nemen.

Als locaties worden gebieden gekozen waarvan weinig bekend is. Tijdens het vissenweekend wordt er in kleine groepjes geïnventariseerd, worden er excursies gegeven en zijn er 's avonds lezingen. Door sponsoring zijn de kosten voor deelname aan de vissenweekenden laag. Het vissenweekend is ook uitermate geschikt voor mensen met weinig ervaring die eens kennis willen maken met RAVON en het vissen.

Dit jaar vindt het Vissenweekend plaats van 11 tot en met 13 oktober in Overijssel. Het weekend wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen Sportvisserij Oost Nederland, Ecogroen Advies en RAVON.

Veel vissoorten

We verblijven aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in groepsaccommodatie de Bosrand. De focus ligt dit jaar op de stroomgebieden van de Regge en de Overijsselse Vecht. Deze stroomgebieden liggen in een prachtige landschap en bieden een grote verscheidenheid aan watertypen. We verwachten dan ook een groot aantal vissoorten, van typische beekvissen als serpeling, kopvoorn en rivierdonderpad tot poldervissen als kleine modderkruiper, kroeskarper en grote modderkruiper. Daarnaast komt de zeldzame kwabaal in het gebied voor, wie weet krijgen deze bijzondere vis ook boven water.

Programma lezen en aanmelden kan hier.

Bron: RAVON

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.