Vis & water

CDA voor visserij en tegen hoogbouw in Scheveningen

5095
23 jan 2008

Bij de aanpak van de Scheveningse haven moet de nadruk liggen op maritieme activiteiten en visserij. Dat vindt het CDA in de Haagse raad. De partij stelt vraagtekens bij hoogbouw op het vroegere Norfolk-terrein en wil dat het toerisme in Scheveningen-bad wordt versterkt en dat de bebouwing van het Kurhausplein onder handen wordt genomen. Het CDA reageert op de plannen die het college in de betreffende raadscommissie heeft voorgesteld.

Het Kurhausplein, met ontsierende nieuwbouw moet grondig worden aangepakt, vindt het CDA.

Volgens CDA-fractievoorzitter Michel Santbergen is de Scheveningse haven vooral bedoeld voor de visserij. De Derde Haven moet dus niet worden gedempt en volgebouwd. Het Norfolkterrein kan gelijktijdig als parkeerdek en als zeewering dienen.

Hoogbouw pal voor de kust heeft volgens het CDA veel nadelen en gevaren, vooral door de harde wind. Ook zullen hoge woontorens het zicht op zee benemen en zijn ze misleidende lichtbakens voor de scheepvaart. Bovendien is de geplande dichtheid van woningen zo groot, dat de leefbaarheid van Scheveningen eronder lijdt.

Het CDA is voorstander van een grondige opknapbeurt voor het Kurhausplein. De nieuwbouw voor het Kurhaus was enige tijd geleden de twijfelachtige winnaar van een verkiezing van lelijkste plek van Nederland. Als het plein en de omringende bebouwing flink worden aangepakt, zou dat volgens Michel Santbergen een positieve uitstraling hebben op het imago van Scheveningen-bad.

Van het plan voor een Fish Valley, dat het CDA samen met ChristenUnie/SGP indiende om vistoerisme te combineren met versterking van de kotter- en trawlervaart, is in het plan van het college weinig terug te vinden. De partij vreest dat het voorgestelde beleid op termijn de visserij in Scheveningen om zeep helpt.

Bron: infothuis.tv

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.